FOLLOW US
@FUTERRA

Are you our next intern at Futerra Stockholm?

Praktikplats med fokus på research och insikter VT 2021

Om Futerra

Futerra är en förändringsbyrå som hjälper sina kunder att skynda på och skala upp omställningen till en hållbar utveckling. Våra verktyg är strategi och kreativitet, hos oss arbetar både hållbarhetsexperter och kreatörer. Futerra har kontor i London, New York, Stockholm och Mexico City. Bland våra kunder finns allt från gröna pionjärer till stora multinationella företag som vill ställa om.

Nu letar vi efter en praktikant till vårt strategiteam i Stockholm. En vetgirig person som vill åstadkomma faktiskt förändring. En person som tycker om att göra research, ta reda på fakta och vill utforska sin förmåga att göra en analys för att identifiera vägar framåt. Någon med bred förståelse för hållbar utveckling generellt men gärna ett eget expertisområde inom till exempel klimat, biologisk mångfald, mångfald och inkludering eller mänskliga rättigheter.

Om praktikplatsen

Du får ta del av Futerras arbetsmetod för att utveckla hållbarhetsstrategier och kommunikativa koncept.  Din uppgift kommer att gå ut på att bidra med underlag, analyser och insikter samt vidareutveckla hållbarhetsstrategier samt ha möjligheter att lyssna in på presentationer och kundmöten.

Du kommer få arbeta självständigt med att göra research, till exempel genom att jämföra olika företags hållbarhetsarbete och målsättningar, leta upp och identifiera vad som är cutting edge hållbarhet inom ett visst område eller kanske kartlägga vilka ideella organisationer som tycker vad om ett specifikt område.  På så vis får du bidra och utveckla dina kunskaper av metodisk kartläggning, utvärdering och analys. Genom att ingå Futerras tvärfunktionella team kommer du bidra och utveckla arbetssätt för att ta fram relevanta insikter som grund för strategi och kommunikation. Som en del i strategiteamet är du med och utvecklar både hållbarhetsstrategier och handlingsplaner. Som praktikant handleds du av Futerras strategichef men du är ofta med i större arbetsgrupper tillsammans med andra strateger, planners och kreatörer.

Under våren 2021 kommer Futerra arrangera ett antal seminarier som en del av missionen att accelerera förändring hos våra kunder och potentiella kunder. Du kommer vara en del av teamet som arrangerar seminarier.  Du kommer få självständiga uppgifter som rör organisering av seminarierna.

Om dig

Du är en samhällsintresserad person, gärna med erfarenhet från sociala- eller miljörörelser. Du genomför din praktik som en del av din utbildning i ett ämne med relevans; såsom statsvetenskap, miljövetenskap, systemekologi, mänskliga rättigheter, nationalekonomi, kommunikationsvetenskap, statistik eller annan samhällsanalys etc.

Vi ser gärna att du har lite djupare kunskaper inom något område som du brinner för. Det skulle kunna vara klimat, biologisk mångfald havs- eller skogsfrågor men lika gärna mänskliga rättigheter, arbetsvillkor i globala leverantörskedjor, fredsfrågor, antirasism eller intersektionalitet. I och med att vi arbetar helt utifrån research så bör du ha förmåga och intresse av att arbeta systematiskt och strukturerat. Du får gärna bidra med nya idéer kring nya modeller och systematik. Du är en person som gillar att formulera en frågeställning och sedan leta brett och djupt efter ett spännande svar.

Tidsperiod

Vi ser helst att du har möjlighet att vara hos oss heltid hela vårterminen 2021, men det finns utrymme för flexibilitet om det behövs för dina studier eller annat. Start enligt överenskommelse.

Så påvekar Covid- 19 praktikplatsen

Vi har anpassat arbetsplatsen efter spridningen av Covid-19 och kommer anpassa praktiken efter detta. Vi arbetar i huvudsak digitalt men vissa möten sker på vårt kontor på Skeppsbron 28 (väldigt rymlig lokal). Du kommer behöva vara på plats kring vissa introduktions-, planerings- och projektmöten men förväntas annars kunna arbeta digitalt.

Ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV samt ett personligt brev till emma.enebog@futerra.se senast 16 December 2020. Glöm inte att specificera vilken tidsperiod du vill göra din praktik!

 

Back to Top