FOLLOW US
@FUTERRA

“Min sanning är att jag är satt på jorden för att skaka om”

Kreatören och affärsstrategen Ya-sin Chahimi ansluter till Futerra.

Efter 20 år i den traditionella reklamvärlden går nu kreatören och affärsstrategen Ya-sin Chahimi till Futerra för att driva hållbar utveckling genom kreativitet.

Han har drygt 20 års erfarenhet inom kommunikationsbranschen från både byråer, inhouseavdelningar och som frilansare. Som frilansare jobbade han med kunder som Brand Union, Join the Carnival och Sanders.Agency. Inhouse har han jobbat på bland annat Stockholmsmässan, Telenor och Volvo. De senaste tio åren har han till största del jobbat strategiskt genom att hjälpa kunder med affärsutveckling och formulera varumärkes- och kommunikationsstrategier.

Ya-sin tillträdde rollen som Senior Copywriter på Futerra den 8 november. I hans nya roll kommer han använda sin kreativitet, kunskap och insikter inom social hållbarhet för att stärka Futerras erbjudande.

– När vi breddar perspektiven och narrativen för den förändring som världen behöver, då krävs både kunskap och fingertoppskänsla för att hitta den kraft varumärken kan frigöra och använda sig av för att skapa ännu mer värde för sina kunder och sin omvärld. Ya-sin kommer med lång erfarenhet av varumärkesbyggande kommunikation, men han kommer också med ett kritiskt öga för trovärdighet och relevans, säger Futerras VD Anna Högberg.

Ya-sin beskriver sin arbetsroll som en hybrid mellan strateg och kreatör eftersom han tycker om att fördjupa sig i kundernas affär och hitta nya sätt för dem att kommunicera på. Han jobbar insikts- och syftesdrivet och drivs av att få förändra och operera i allt som är okänt.

– Jag kommer inte till Futerra som expert på miljö utan min styrka ligger i social hållbarhet som är en fråga som ligger högst upp på min agenda. Om inte människor har det bra kommer vi inte få bukt på miljön. På Futerra ser jag fram emot att få vara en sanningssägare. Nu är vi i en tid där varumärken måste ta hand om sina demoner och det enda sättet att frigöra sig på är att acceptera sin sanning för att sedan påbörja sin förändringsresa. Min sanning är att jag är satt på jorden för att skaka om, säger Ya-sin Chahimi.

Back to Top