FOLLOW US
@FUTERRA

Telge Energis PR- och hållbarhetsansvarig går till Futerra

Efter fyra och ett halvt år på Telge Energi bryter Johline Lindholm årets inhousetrend och går över till byråsidan. Hon tillträdde sin nya roll som PR och Planning konsult på change agencyn Futerra den sjätte december. I den nya rollen kommer hon vara med och påverka en bredd av branscher att driva hållbar utveckling. 

På Telge Energi har hon jobbat som press och PR-chef med ansvar för hållbarhetsfrågor, public affairs och som projektansvarig för Children’s Climate Prize. Under hennes snart tio år i kommunikationsbranschen har hon varit verksam i olika roller som alla varit en kombination av kommunikation och hållbarhet.

– På Futerra får jag möjlighet att ta mig an fler företag i en bredd av branscher för att stärka dem i deras kommunikation och arbete med hållbarhetsfrågor. Jag ser också fram emot att både utmana och bli utmanad, hitta innovativa lösningar och få fram viljan hos människor att skapa riktig förändring, säger Johline Lindholm.

På Futerra kommer Johline bidra med hennes erfarenheter från energibranschen, ett strategiskt systemtänk, en portion aktivism och hennes kommunikativa styrka i hållbarhetsfrågor.

-Vi på Futerra har ofta en bakgrund inom civilsamhället med fokus på hållbarhetsfrågor, därför är Johlines erfarenhetsmix av näringsliv och aktivism helt avgörande för vårt erbjudande. Vi drivs av att hjälpa företag snabba på omställningen och har en övertygelse om att näringslivet ska leverera verkliga lösningar. Vi är otroligt glada att hon vill jobba hos oss, säger Maria Starck, Change Director.

Hållbarhet och rättvisefrågor har alltid varit ett brinnande intresse för Johline. Det låg också till grund när hon sedan valde att jobba med kommunikation och påverkansarbete. Hennes vilja att driva på för hållbar utveckling syns väl på hennes CV delvis genom hennes aktivistiska bakgrund inom bland annat 360.org där hon arbetade med engagemang och att organisera demonstrationer. Hon är även engagerad i styrelser och sitter för närvarande som styrelseledamot i Skjutsgruppen ideell förening, Klimatklubben och föreningen 100% förnybart.

– Det behövs fler varumärken som vågar vara modiga i sin kommunikation kring det hållbarhetsarbete de faktiskt redan gör. Och det finns många varumärken som pratar om hållbarhet, men saknar verktygen för att jobba med det på riktigt och kunskap kring vad de faktiskt får säga. Jag bidrar med min kompetens inom kommunikation och erfarenhet från hållbarhetsarbete och med Futerra kan jag hjälpa dessa varumärken att stärka sitt hållbarhetsarbete, säger Johline.

Back to Top